‘Buitenland ziet Nederlands vastgoed weer zitten’ (en meer interessants…)

Als vastgoedprofessional spel ik natuurlijk de Vastgoedmarkt, hèt medium voor de Nederlandse vastgoedsector. Deze maand werd mijn aandacht in het bijzonder getrokken door pagina 4. 

Buitenland ziet Nederlands vastgoed weer zitten – Vastgoedmarkt (pdf)

EXPO Real
Ter ere van de Expo Real – de vastgoedbeurs die volgende week weer losbarst in oktoberfest_girlMünchen – presenteert de Holland Property Plaza zich met veel zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen over de Holland Property Plaza natuurlijk, maar met name zelfvertrouwen over Nederland als investeringsland voor vastgoed:

De interesse van buitenlandse beleggers in de Nederlandse vastgoedmarkt neemt snel toe.

Dit wordt verderop in het artikel nog eens met andere woorden herhaald, maar niet verder onderbouwd.

Dat is jammer, want er is wel degelijk wat meer over de aantrekkelijke Nederlandse vastgoedmarkt te vertellen dan wat ronkende marketinglingo. Lees dit eens. Of dit.

Woningen
Het tweede waar mijn aandacht door werd getrokken op pagina 4, was het artikel over huurwoningen. De conclusie die wij intern in het afgelopen jaar al hadden getrokken wordt hier onderstreept: er is grote schaarste in de markt voor huurwoningen, die daardoor een interessante beleggingscategorie worden. De prijzen worden weer concurrerend en er zal daarnaast een flinke overdracht gaan plaatsvinden van middeldure huurwoningen  van corporaties naar markt. Ik knip dit artikel uit en plak het achterin ons volgende prospectus.

Rostock
Eerlijk is eerlijk: mijn eerste blik op pagina 4 werd getrokken door de foto linksonder. Rostock Karavelle QuartierEen mooie foto van het object ‘Karavelle Quartier’ , gelegen op een schitterende locatie aan het water en tegen het centrum van de Duitse havenplaats Rostock. Wij hebben dit object (17.000 m2 retail, verzorgingshuis en kantoor, alsmede een parkeergarage met 400 parkeerplekken) onlangs gekocht voor enkele investeerders in een private placement en we zijn tevens verantwoordelijk voor het asset management.

Dus: niet alleen het buitenland ziet Nederland zitten, wij zien in Nederland ook het buitenland zitten. Althans: Duitsland.

Buitenland ziet Nederlands vastgoed weer zitten – Vastgoedmarkt (pdf)