Van #poll naar #plop op de #provada met Prime Pitch (@Property_Update)

Er wordt wel gezegd dat de vastgoedsector achter de feiten aanloopt als het gaat om de integratie met social media en web 2.0. Op de vastgoedbeurs Provada (van 7 t/m 9`juni in de RAI) was hiervan weinig te merken. Veel stands waren uitgerust met een Twitter-display, standhouders integreren facebook-pagina’s met hun producten en het was opvallend hoeveel QR-codes je kon scannen, die je rechtstreeks naar interactieve projectinformatie brachten. Op Twitter leefde de vastgoedbeurs ook meer dan ooit. Op de tweede dag was de hashtag #provada gedurende de ochtend zelfs trending topic in Nederland.

Dit bracht ons op het idee om een poll via Twitter op te zetten, waarbij volgers van @Property_Update konden stemmen op de ‘mooiste stand van de #provada’. De keuze voor de vijf kandidaten was behoorlijk arbitrair:

1. Wikistedia (Syntrus Achmea): had een twitterdisplay op de stand, waardoor de poll zou opvallen;

2. OVG had haar hoofdkantoor nagebouwd op de stand;

3. Gemeente Utrecht: was al meerdere malen op Twitter genoemd als een mooie en gezellige stand;

4. Vorm Holding had een zeer opvallende LEGO-piramide en was bovendien erg actief op Twitter;

5. ASR maakte gebruik van scancodes voor interactieve projectinformatie.

Een poll is snel gemaakt. Een tweet snel geplaatst:

Gelukkig voor ons, werd de poll  snel opgepikt. Vooral Wikistedia en VORM trachtten hun aanhang door Retweets te verleiden tot een stem.

Dit leidde weer tot nieuwe tweets en retweets. Ook werd er op de Wikistedia fanpage  aandacht besteed aan de twitterpoll.

Toen er rond kwart over vier meer dan honderd stemmen waren uitgebracht en er vragen kwamen over de prijsuitreiking, realiseerde we ons: we hadden iets gecreëerd. Een kleine buzz.

Natuurlijk moesten we hier een follow-up aan geven. Al improviserend konden we bij Imagebuilding  een mooie fles champagne lospraten, in ruil voor het noemen van hun naam (bij deze nogmaals). En PropertyNL was bereid een foto te nemen van de ‘prijsuitreiking’.

We besloten de poll (wederom volstrekt arbitrair) om 16.45 te beëindigen en de prijs uit te reiken op de winnende stand.

Hierop zetten Wikistedia en Vorm een eindsprint in, die werd gewonnen door Wikistedia (58 stemmen). Vorm was met 50 stemmen een zeer eervolle tweede plaats gegund. Kijk vooral ook even naar de commentaren onder de poll, die de originele stand van VORM prijzen. En zo klonk even voor vijf uur een luide #plop op de stand van Wikistedia. Van harte gefeliciteerd!

Dat was voor Wikistedia uiteraard brekend nieuws:

Opvallend was dat de overige drie kandidaten (OVG, ASR en Utrecht) hoegenaamd geen stemmen kregen. Om 16:45 uur hadden ze alle drie een (1) stem verzameld. Waren hun stands niet mooi genoeg? Natuurlijk wel, maar de aard van de poll zorgde ervoor dat de stands met de meest actieve inzet van social media de meeste stemmen konden verzamelen. Wikistedia is op dit punt in haar opzet uitstekend geslaagd.

Uiteraard een felicitatie waard!

De strijd ging na de sluiting van de poll om 16:45 vrolijk verder. Aangezien de poll niet fysiek ‘gesloten’ kan worden, werden er nog steeds stemmen uitgebracht. Met name VORM wist nog een spectaculair aantal stemmen te vergaren en zelfs OVG en ASR vingen nog een verdwaalde stem.

De tweede plaats van VORM kon uiteraard niet onbenoemd blijven:

Voor ons was het ook een geslaagde actie die een gerichte exposure van ons twitteraccount @Property_Update  genereerde.

En wie zich afvroeg wie die #poll via twitter had georganiseerd en waar die #plop op een van de stands op de #provada toch vandaan kwam, kreeg keurig via twitter antwoord: dat is Prime Pitch.

Dat waren wij dus 🙂

Ter informatie: het twitteraccount @Property_Update is oorspronkelijk primair opgezet om te voorzien in de eigen behoefte: een verzameling van nieuws en headlines over vastgoed. Kennelijk hadden ruim 1500 mensen diezelfde behoefte en gingen ons volgen.

1 Comment

  1. Hele leuke blogpost! Mooi spontaan initiatief. Dank voor de champagne. Het ‘après plop moment’ is overigens verwerkt in de laatste scene van de ‘impressie 3e Provada dag’: http://bit.ly/iEkHMT Misschien nog leuk te vermelden dat Wikistedia door inzet van sociale media 27.000 mensen heeft bereikt in 3 dagen tijd. Meer dan het totaal aantal bezoekers aan de Provada. Lees hier meer: http://pressdoc.com/p/000ie9 We zijn benieuwd naar de officiele foto van @propertyNL

Comments are closed.